Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studenten UvA zetten zwaar geschut in

De centrale studentenraad en de centrale ondernemingsraad van de UvA zullen pas instemmen met de begroting van 2017 als ze ook mogen meebeslissen over de verhuisplannen van de informatici naar de VU-campus. Dat schrijft het universiteitsblad Folia.

Bij een debat over de verhuizing afgelopen dinsdag bleek al dat er flink verzet is onder studenten tegen een mogelijk vertrek van het Science Park. Ze zijn bang dat de kwaliteit van het onderwijs eronder zal lijden vanwege gedoe met twee administratiesystemen, kinderziektes in het nieuwe gebouw en grotere groepen in college.

De verhuizing van de informatiewetenschappers naar de Zuidas is onderdeel van de samenwerkingsplannen van de bèta’s van de VU en de UvA. Een groep microbiologen van de UvA is vorig jaar al op de Zuidas neergestreken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.