Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studenten (m) geloven te veel in zichzelf

Mannelijke studenten zijn te zelfverzekerd over hun toekomst. Dat zegt loopbaancoach Leo Molenaar in het digitale alumniblad VU Magazine. “Mannen denken dat ze makkelijker aan een baan komen dan in werkelijkheid het geval is.”

Kansen vergroten

Volgens Molenaar komen er altijd veel meer vrouwen af op sollicitatietrainingen en andere loopbaancursussen dan mannen. “Vrouwen willen graag hun kansen vergroten. Ze staan in het algemeen meer open voor feedback en durven toe te geven dat er nog wat te leren valt. Het zou mooi zijn als de mannen dat ook beseften.”

10 tips

Molenaar gaf voor de faculteitsvereniging EOS een sollicitatietraining. De studenten hadden een proefsollicitatiegsprek met de coach en kregen allerhande tips. Wil je weten welke? Lees dan verder bij Op sollicitatiegesprek: 10 tips.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.