Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studenten in debat over gemeenteraad

Studenten gaan maandag 3 maart in debat met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. De bijeenkomst is een initiatief van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen, waar 25 studentenorganisaties bij aangesloten zijn en de verenigingen Unitas, SSRA en NoNoMes.

Vertegenwoordigers van zeven partijen (PvdA, VVD, GroenLinks, D66, CDA, SP en NAT) gaan met elkaar en de zaal in discussie over vier onderwerpen: huisvesting; sluitingstijden cafés; openbaar vervoer in de nacht, en de werkgelegenheid voor net afgestudeerden.

Allemaal eens

Hopelijk wordt het een wat spannender bijeenkomst dan het debat dat Crea en de ASVA op 13 februari organiseerden, zie dit filmpje van FoliaTV. Daar bleken alle partijen het over studentenonderwerpen met elkaar eens te zijn. Meer studentenwoningen, beter openbaar vervoer in de nacht en geen megafusie van de VU en de UvA. En de discussie over verplicht klussen voor de gemeenschap als je een uitkering hebt, was snel voorbij. Die vraag telt nauwelijks voor pas afgestudeerden, want die krijgen toch nagenoeg nooit een uitkering. Daar moet je namelijk in principe minstens 27 jaar voor zijn.

CDA pannenkoek

Het enige rumoer veroorzaakte VU-docent en student Joram Verstoep, die nummer 2 staat voor het CDA in Amsterdam. Die vloog nogal uit de bocht met wat krasse uitspraken over zijn eigen partij. “Het CDA heeft heel lang gewoon ontzettend provinciale boeren vooruitgestuurd en ontzettende pannenkoeken uit de provincie in de Kamer gezet”, zei hij onder meer. Die uitspraken haalden natuurlijk meteen de landelijke media. Verstoep werd onmiddellijk teruggefloten door zijn  lijsttrekker Marijke Shahsavari. Sindsdien is van Verstoep niets meer vernomen. Folia TV heeft wel een apart filmpje aan zijn optreden gewijd.

Advalvas besteedt de komende tijd aandacht aan VU studenten en medewerkers die zich in de verkiezingsstrijd storten.

Het debat vindt plaats in sociëteit Salve, Oudezijds Kolk 55. En begint om 20 uur.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.