Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studenten beginnen platform voor hulpbehoevenden

Twee VU-studenten zijn met hun twee huisgenoten een online hulpplatform gestart, Iwillhelpyou.nl. Ze zoeken nog mensen die hulp nodig hebben.

Amsterdamse studenten die tijd over hebben kunnen via dat platform hun hulp aanbieden aan mensen die de deur niet uit kunnen vanwege de coronacrisis. “Denk aan boodschappen doen, hond uitlaten en dat soort dingen”, zegt mede-oprichter Boy Schouten op de video op de Ad Valvas Instagram.

Veel hulp

Vrijdag hadden zich al driehonderd studenten aangemeld om mensen te helpen. Martijn Strijp, masterstudent digital business & innovation aan de VU: “Ik had niet verwacht dat zoveel studenten zich voor anderen willen inzetten.”

De oprichters van Iwillhelpyou.nl zoeken nog mensen die hun hulp kunnen gebruiken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.