Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

SRVU-bond wordt ASVU-unie, en ASVA is geen unie meer maar een bond

De SRVU studentenbond gaat voortaan door het leven als ASVU studentenunie. Hiermee hoopt het bestuur verwarring met de Universitaire Studentenraad te voorkomen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering afgelopen woensdagavond stemden de leden van de voormalige SRVU studentenbond in met een naamswijziging, zo laat de unie in een persbericht weten. De studentenbond gaat verder als Algemene Studentenvereniging der Vrije Universiteit Amsterdam, afgekort ASVU studentenunie. De oude afkorting SRVU stond voor Studenten Raad der Vrije Universiteit. Voorzitter Joep van Dijk: “Hierdoor werden wij vaak verward met de Universitaire Studentenraad. Wij hopen dat onze nieuwe naam verwarring met de USR voorkomt.”

De ASVU studentenunie is de centrale belangenbehartiger van de VU-student. Sinds 1947 zet de ASVU (toen nog SRVU) zich in voor studentenrechten door middel van lobby en activisme. Het ASVU-sectretariaat is voornemens aan het einde van deze maand een nieuwe website en verdere communicatiekanalen te lanceren

Eén vakbond te veel

Daarnaast speelde er nog een factor mee in de naamswijziging: afgelopen maand veranderde UvA-studentenbelangenbehartiger ASVA diens naam van ASVA Studentenunie naar ASVA Studentenvakbond, meldt Pieter van Rossum, vicevoorzitter van ASVU. “Hierdoor telde Amsterdam opeens twéé studentenvakbonden en ontstond er een vacuüm voor de rol van Amsterdamse studentenunie. Mede om deze situatie weer te balanceren hebben wij onze naam gewijzigd.”

Update: het bovenstaande bericht was een 1 april grap van de SRVU in samenwerking met Ad Valvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.