Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Seksschandaal rond Nederlandse MIT-professor

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) verwijdert alle online colleges van de Nederlandse professor Walter Lewin. De docent wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

Alle filmpjes verwijderd

Lewin studeerde in Delft, maar vertrok in de jaren zestig naar het prestigieuze MIT. Daar werkte hij tot zijn pensioen in 2009. In de herfst van 2013 gaf de natuur- en sterrenkundige nog een online collegereeks op edX, het platform met massive open online courses dat door MIT is opgezet. Al die filmpjes worden verwijderd, net als collegereeksen op andere websites.

Ongepast gedrag online

De universiteit nam het besluit na een klacht van een studente over ongepast gedrag online. De studente beschikte over materiaal waaruit bleek dat Lewin ook andere vrouwen had  lastiggevallen. Na onderzoek concludeert MIT dat de wetenschapper zich niet aan “het beleid van het instituut aangaande seksueel gedrag” heeft gehouden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.