Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Rotterdamse corpsballen gestraft voor gewelddadige inval Delftse sociëteit

Het Rotterdamsch Studenten Corps heeft één lid geroyeerd en veertig leden geschorst die in november met geweld de sociëteit van het Delftsch Studenten Corps binnenvielen. Ze moeten de schade vergoeden en krijgen werkstraffen.

Bewapend met knuppels en vuurwerk waren de Rotterdamse corpsleden de Delftse sociëteit binnengedrongen. De aanleiding: Delftse eerstejaars hadden in Rotterdam een witte fauteuil van het bestuur gestolen. Een raam, serviesgoed en meubels moesten eraan geloven en één mishandeld Delftse corpslid kampt volgens nieuwssite Delta nog steeds met fysieke klachten.

Wangedrag

Alle betrokken leden worden gestraft voor hun wangedrag, meldt het Rotterdamse corps op zijn website. Ze worden geschorst voor een periode van 8 tot 52 weken. Eén van hen is geroyeerd, zeven andere leden mogen minimaal een jaar geen verenigingsfunctie bekleden en één van hen nooit meer.

Verder moeten ze werkstraffen uitvoeren bij een Rotterdamse of Delftse maatschappelijke organisatie en draaien ze op voor de veroorzaakte schade.

In december besloot de Erasmus Universiteit om het corps voor de rest van het studiejaar uit te sluiten van alle officiële gelegenheden. De senaat van het corps beloofde een cultuurverandering en wil daar de komende maanden hard aan werken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.