Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

PVV wil dat de islamisering van de VU stopt

Het VUmc organiseert op zaterdag 11 januari een multiculturele vrouwendag voor studentes geneeskunde en dat is de PVV in het verkeerde keelgat geschoten. Ze heeft meteen Kamervragen gesteld over de ‘toenemende invloed van de islam op onder andere de Vrije Universiteit’.

Tijdens de multiculturele vrouwendag worden vragen behandeld als ‘mag je iemand van een andere sekse onderzoeken?’ De PVV vindt dat triest omdat  ‘A.D. 2014 het onderzoeken van een persoon van de andere sekse door geneeskundestudenten binnen de beroepsgroep algemeen aanvaard is.’

Geen cent belastinggeld

De vrijheidsminnende Kamerfractie stoort zich daarnaast aan de islamitische gebedsruimte aan de VU, het halalvoedsel in de restaurants, de islamitische geestelijk verzorger in het VUmc en het feit dat uitnodigingen voor workshops over ‘islamitische sekse-apartheid’ in onder meer het Arabisch zijn opgesteld.

‘Bent u, in navolging van de PVV, van mening dat er geen cent belastinggeld dient te worden verspild aan dit soort multicul-projecten?’, vraagt de PVV aan minister Jet Bussemaker.

Geen handen schudden wel geneeskunde studeren

De PVV is niet de enige die het stoort dat het behandelen van patiënten van een ander geslacht in een ziekenhuis überhaupt ter discussie staat. Zihni Özdil, historicus aan de Erasmus Universiteit en een uitgesproken polemist tegen racisme en discriminatie, vindt het ook opmerkelijk.

‘Maakt niet uit van welke religie: als je  mannen geen handen wil schudden maar wel geneeskunde wil studeren spoor je gewoon niet.’, twittert Özdil 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.