Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Oxford ontslaat bibliothecaresse na Harlem Shake

Studenten van Oxford hebben een Harlem Shake-filmpje opgenomen in een bibliotheek. Dat kan natuurlijk niet, vinden Oxford-bestuurders. Ze hebben de bibliothecaresse ontslagen omdat ze het filmen niet verhinderd heeft.            

Ontblote borst           

In het filmpje staat een gehelmde jongen met lange open jas en ontblote borst te dansen in de rustige bibliotheek van St. Hilda’s College. Zoals altijd bij een Harlem Shake doet opeens iedereen mee. Iemand zwaait met een bord ‘free Pussy Riot’, een ander draagt een paardenkop, weer een ander een roze boa, enzovoorts.

Een paar studenten kregen een boete en de bibliothecaresse is haar baan kwijt. De studenten zijn het daar niet mee eens. Ze hebben het filmpje naar eigen zeggen op een zondagavond in zeven minuten tijd opgenomen en veroorzaakten geen overlast.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.