Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

LSVb-bestuur 2020-2021

Nieuw LSVb-bestuur: ‘Hoog tijd om het leenstelsel af te schaffen’

De Landelijke Studentenvakbond heeft een nieuw bestuur gekozen dat eind juni zal aantreden. De coronacrisis raakt studenten hard in de portemonnee, zeggen de kandidaat-bestuursleden.

Het is voor een nieuw LSVb-bestuur, op zijn zachtst gezegd, een bijzonder moment om gekozen te worden. “De financiële positie van studenten stond al erg onder druk en de coronacrisis maakt dit nog veel erger”, zegt kandidaat-voorzitter Lyle Muns. “Het is hoog tijd om het leenstelsel eindelijk af te schaffen en ervoor te zorgen dat studenten zich niet nog dieper in de schulden hoeven te steken.”

Muns (26) studeert politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder stond hij aan het hoofd van de Vlaamse Scholierenkoepel en DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Ook was hij medeoprichter en woordvoerder bij PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers.

Ook hbo-student

Het huidige LSVb-bestuur bestaat alleen uit universitaire studenten, maar komend jaar zit er ook weer een hbo-student bij: secretaris Eline Terpstra (23) rondde begin dit jaar haar pre-master bouwtechniek aan de ArtEZ Academie van Bouwkunst af. Ze was eerder voorzitter van de Zwolse Studentenbond SOOZ. 

Het nieuwe bestuur bestaat verder uit vicevoorzitter Freya Chiappino (22) van de Universiteit van Amsterdam, penningmeester Sam Buisman (21) van Wageningen Universiteit en algemeen bestuurslid Esma Kendir (21) van de Universiteit Utrecht.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.