Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Kamer wil debat over WRR-rapport

De Tweede Kamer wil een debat met minister-president Mark Rutte over het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarin staat dat Nederland meer zou moeten investeren in onderwijs en onderzoek.

Het voorstel kwam van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Het kabinet komt sowieso met een reactie op het WRR-rapport, dat vandaag is verschenen. Maar Pechtold wilde alvast voorstellen om er een debat over te voeren. Hij kreeg steun van vrijwel de hele Tweede Kamer.

Beter onderwijs

Of Rutte inderdaad zelf naar de Tweede Kamer komt, is nog niet bekend. Hij kan ook een andere bewindspersoon afvaardigen.

In het rapport schrijft de WRR dat Nederland nog altijd tot de rijkste landen ter wereld behoort. Om dat zo te houden moet de Nederlandse economie veerkrachtiger worden en sneller inspringen op veranderingen. De sleutel ligt volgens de wetenschappers bij beter onderwijs.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.