Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

‘Ik kreeg erg weinig feedback van mijn begeleider’

De horeca is nog helemaal niet zo duurzaam, ondanks alle gepraat over lokaal seizoensgebonden eten, ontdekte Guusje van Tienhoven toen ze haar scriptie schreef.

Wat zou je met de kennis van nu anders aanpakken? “Ik heb een literatuurstudie gedaan en drie interviews met experts. Die interviews vond ik zo leuk, dat ik de volgende keer liever empirisch onderzoek zou doen met vooral interviews.”

Wat is je grootste ontdekking? “Dat de horeca helemaal nog niet zo duurzaam is. Ze hebben het vaak over lokale seizoensproducten, maar ondertussen wordt er veel weggegooid en zijn er in de groothandel weinig duurzame keuzes. De hele sector loopt achter op het gebied van duurzaamheid.”

De (on)duurzame horeca
Guusje van Tienhoven | 22| bachelor bedrijfskunde | cijfer 7,5 | 12 ects

Ben je goed begeleid? “Nee, dat viel tegen. Ik kreeg erg weinig feedback van mijn begeleider. Toen ik een eerste versie inleverde, gaf ze toe dat ze er alleen even doorheen had gescrolld en het niet echt had gelezen. Ik heb de tekst maar aan veel andere mensen laten lezen en heb hun feedback verwerkt.”

Ga je verder nog iets doen met dit onderwerp? “Ik denk over een master op het gebied van voeding en duurzaamheid, in Wageningen wellicht, maar niet volgend jaar. Daarnaast wil ik ook verder met koken. Ik heb altijd in de horeca gewerkt, onder meer in een veganistisch restaurant. Nu kook ik sinds kort in een ander restaurant. Mijn droom is een eigen duurzaam cateringbedrijf. Koken blijft gewoon mijn ding.”

Hoeveel tijd was je kwijt met deze scriptie? “Zo’n anderhalve maand fulltime.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.