Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Huisjesmelker stuurt advocaat op SP-jongeren af

Huisjesmelker van het jaar Soner Sari heeft nog een prijs gewonnen: de Gouden Huilebalk. Hij kreeg die van Rood, de jongerenpartij van de SP, die hem ten onrechte zou beschuldigen van malafide praktijken.

Soner Sari werd in februari uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. Volgens de jongeren van de Socialistische Partij weigert Sari zijn panden fatsoenlijk op te leveren, doet hij nauwelijks aan onderhoud en bedreigt en intimideert hij zijn huurders.  

Onbenullige feiten

De Amsterdamse zakenman was op z’n zachtst gezegd niet blij met de prijs en ondernam juridische stappen. In een persbericht van Rood staat dat de gebeurtenissen volgens hem “uit de daadwerkelijke context zijn gehaald” en dat “onbenullige feiten worden opgeblazen”. Rood zou aan “scoringsdrift” lijden.

De SP-jongeren zijn het daar niet mee eens. Voorzitter Merel Stoop: “De juryleden van de verkiezing zijn tot hun oordeel gekomen op basis van een uitgebreid zwartboek met foto’s en verklaringen van huurders. De enige mensen die hier het recht hebben om kwaad te zijn, zijn de gedupeerde huurders.”

Huilebalk

Om deze reden overhandigt ROOD hem nu opnieuw een prijs: de Gouden Huilebalk. “Hij laat zijn huurders creperen en intimideert ze zelfs, maar als wij dan samen met de huurders in opstand komen, stuurt hij zijn advocaat op ons af”, reageert Stoop. “Het lijkt wel de wereld op zijn kop.”

Het is niet de eerste keer dat de jongerenpartij het aan de stok krijgt met een ‘huisjesmelker van het jaar’. In 2010 deed de Groningse huisbaas Wim Bulten aangifte wegens smaad en moest ROOD excuses aanbieden: een aantal van de klachten bleek niet waar te zijn.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.