Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Hakenkruis in lift Uilenstede: Duwo wil aangifte doen

De gele flat op Uilenstede werd afgelopen weekend onaangenaam verrast door racistische leuzen in de lift. ‘Nazi’s Boven Joden’ was op de muur geklad met zwarte markeerstift, met een hakenkruis erboven.

‘Kan de verantwoordelijke ook weer stoer genoeg zijn om dit weg te halen?’ post een bewoner op Facebook. Iemand reageert dat het in de rood-blauwe flat hetzelfde is. Inmiddels hebben bewoners de leuzen weggehaald.

Beheerder Duwo laat in een mail aan alle bewoners weten ‘zeer geschokt’ te zijn ‘door de teneur van de aangebrachte teksten en symbolen’. De studentenhuisvester wil aangifte doen bij de politie en vraagt bewoners zich te melden als ze hebben gezien wie de teksten heeft aangebracht of iets erover hebben gehoord.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.