Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

GroenLinks bepleit subsidie voor promovendinetwerk

Het Promovendi Netwerk Nederland zou subsidie moeten krijgen om zijn werk goed te kunnen doen, vindt GroenLinks. Promovendi komen steeds meer onder druk te staan en lopen een hoog risico op depressie of burn-out.

Landelijke studentenorganisaties als de LSVb en het ISO krijgen van het ministerie van OCW jaarlijks 243 duizend euro op hun rekening gestort om de belangen van studenten te behartigen. Maar het PNN moet zijn eigen boontjes doppen.

Rechtspositie

Een kwalijke zaak, vindt GroenLinks. Promovendi bedrijven wetenschap op het allerhoogste niveau en hebben daarnaast ook allerlei onderwijstaken. “De druk op de beroepsgroep is enorm”, schrijft de partij in een persbericht, “en dus moet de rechtspositie van promovendi versterkt worden.”

Tweede Kamerlid Zihni Özdil gaat de minister deze week tijdens het begrotingsdebat oproepen ook het PNN te financieren. Op Twitter schrijft het netwerk blij te zijn met de steun van het Kamerlid: “Een sterkere positie van promovendi begint bij een goed toegeruste vertegenwoordigende organisatie.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.