Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Deze studenten speelden kappertje tijdens de lockdown

Na bijna twee maanden mogen kapsalons vandaag de deuren weer openen. Voor velen kwam die versoepeling te laat. Een pony, geverfd haar, een nieuw kapsel of helemaal kaal – studenten grepen in de tussentijd massaal naar de schaar. Een overzicht van jullie thuissaloncreaties.

Mark Wessels (24), student geneeskunde, ging van donkerbruin naar witblond

Mark Wessels

“Toen ik negentien was, ben ik in een opwelling samen met vrienden blond gegaan. We gingen naar een goedkope kapper, en kwamen terug met geel haar met oranje vlekken. Toch wilde ik het nog wel een keer proberen. Mijn vriendin, Rosanne, heeft het gedaan, ik had haar een shout-out beloofd.”

“Er zijn drie potjes doorheen gegaan. Maar zo’n goedkope ontkleurder van de drogist droogt je hoofdhuid helemaal uit. En het is veel werk om het bij te houden. Bij een goede kapper gebruiken ze toners tegen een gele gloed. Ik ben nu vooral in de weer met zilvershampoo.”

“Toch ben ik zeker tevreden. En als ik er genoeg van heb, is er altijd nog de tondeuse.”

 

Frank Houweling (21), student psychologie, koos voor een kale coupe

Frank Houweling

“Tijdens het spelletje ‘Wat is de kans?’ werd kaal gaan, geopperd. Ik verloor, en heb het toen maar gewoon gedaan. We probeerden eerst nog een soort opscheer te doen, maar uiteindelijk is alles eraf gegaan. Als er een tijd is om zoiets te doen, is het nu wel.”

“Het was wel even wennen, maar het heeft zeker voordelen. Als ik uit de douche stap, is het meteen droog en ik hoef er niet zoveel mee te doen. Ik stond wel laatst voor de spiegel en toen dacht ik: het wordt tijd dat ik het bijwerk. Het heeft nu net zo’n tussenlengte. Maar ik mis ook wel m’n lange haar, dus ik ga het gewoon uit laten groeien denk ik.”

 

Julia de Ruig (21), student geneeskunde, heeft spijt van haar zelfgeknipte pony

Julia de Ruig

“Ik knip al twee jaar zelf mijn haar maar doe altijd gewoon de puntjes. Nu verveelde ik me, dus ik heb het eerst roze geverfd met een spoeling van mijn huisgenootje. Daar zag je niks van, dus ik dacht: dan maar iets drastischer.”

“Een pony leek me een goed idee. Waarom weet ik echt niet, want toen ik twaalf was had ik ook een pony en die staat me gewoon niet. Ik heb ook geen instructiefilmpje of iets gekeken, daar ging het misschien mis. Hij is veel te kort. Nu maar laten uitgroeien.”

 

Joep Keuzenkamp (21), student econometrie, liet zijn haar knippen door zijn vriendin

Joep Keuzenkamp

“Mijn haar begon echt te lang te worden. Ik wilde graag dat mijn vriendin het knipte, maar zij twijfelde. Toen zei ik: ‘Als je het over een week nog niet hebt geknipt, doe ik het zelf.’ Ik denk dat ze me niet vertrouwde met een schaar, want toen was het snel gedaan.”

“Het ging er heel rudimentair aan toe. Ik heb een Youtube-filmpje opgezocht. Daarna heeft ze gewoon alles naar beneden gekamd en recht afgeknipt. Het is dus boven lang en aan de zijkant wat korter. Ik ben wel tevreden, maar het voelt nog niet helemaal af.”

“Maar nu – sinds vandaag – de kappers weer open zijn, overweeg ik toch mijn vriendin weer in te schakelen.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.