Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Coronabesmettingen op Twentse campus

Zes studenten van de Universiteit Twente zijn besmet met het coronavirus. Ze wonen op de campus in een gebouw met zo’n 450 studentenwoningen.

De zes studenten hebben zelf om een coronatest gevraagd, schrijft De Telegraaf. Ze zitten nu in zelfquarantaine en de gemeenschappelijke ruimtes zijn gesloten, meldt universiteitsblad U-Today. De GGD doet contactonderzoek.

Het is voor zover bekend de eerste uitbraak op een campus sinds de maatregelen weer versoepeld zijn en het virus goeddeels teruggedrongen leek.

Gratis test

Het blijft van belang om anderhalve meter afstand te houden en handen te wassen. Bij milde gezondheidsklachten kunnen mensen een gratis coronatest aanvragen via het nummer 0800-1202. Het is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.