Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Bungehuisbezetting nog niet voorbij

De actievoerders die een gebouw van de Universiteit van Amsterdam bezetten zijn niet van plan weg te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de politie vandaag over tot ontruiming van het gebouw.

Dwangsom

Gisteren besloot de rechter in kort geding dat de actievoerders binnen vier uur het Bungehuis moesten verlaten. Daar heeft niet iedereen gehoor aan gegeven, het gebouw is nog steeds bezet. De actievoerders die nog binnen zijn moeten samen een dwangsom betalen van duizend euro per dag met een maximum van 25 duizend euro.

Meer inspraak

Het Bungehuis van de faculteit geesteswetenschappen wordt sinds vrijdag de dertiende bezet door studenten die een democratischer universitair bestuur eisen en meer inspraak in belangrijke beslissingen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.