Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Brusselse studenten blijven thuis na bomaanslagen

Vanwege de terreuraanslagen in Brussel, maant de Vrije Universiteit Brussel studenten en personeel thuis te blijven. Wie al op de campus is, wordt aangeraden daar te blijven en familieleden gerust te stellen.

Rond acht uur vanmorgen waren er twee explosies op vliegveld Zaventem in Brussel. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen. Ook waren er explosies op verschillende metrostations. Volgens de Belgische politie zijn ook daar mensen omgekomen.

Binnen blijven

De Vrije Universiteit Brussel roept studenten op om vandaag niet naar college te komen, onder meer via berichten op Twitter. De universiteit heeft drie campussen in Brussel.

Zojuist heeft de politie alle inwoners opgeroepen om binnen te blijven. Het openbaar vervoer ligt stil en de tunnels richting het centrum zijn afgesloten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.