Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

De Boerka Babes door Peter de Wit

Boerkaverbod is een feit, ook op universiteit

Het boerka-verbod van minister Asscher is zojuist door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aanvaard. Het verbod gaat ook gelden voor het hoger onderwijs.

Het wetsvoorstel verbiedt ‘gezichtsbedekkende kleding’ in het onderwijs, het openbaar vervoer, overheidsgebouwen en de zorg. Vorige week bleek al dat een ruime meerderheid de minister steunde. Van de universiteiten en de hogescholen had het verbod niet gehoeven.  

GroenLinks vond het onzin regels op te leggen aan universiteiten, hogescholen en zorginstellingen. Die kunnen dat prima zelf bepalen, meende de partij. Maar de Tweede Kamer zag dit anders en verwierp beide moties.

Ook andere moties hoefden niet op steun te rekenen. De SGP wilde bijvoorbeeld het verbod uitbreiden naar perrons en stationsgebouwen. Ook wilde de partij dat gemeenten de bevoegdheid zouden krijgen om een boerka op openbare plaatsen te verbieden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.