Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Bingo!

Vrijdagavond, 26 juni. Op het gras onder aan de gele flat op Uilenstede staan leden van Okeanos met een bingorad en een microfoon. De bingokaarten zijn al uitgedeeld, één voor elke eenheid. De huisgenoten van de deelnemende eenheden hangen loom over de balkonrelingen, een koud biertje in de ene hand en een stift in de andere.

Bloedheet is het. De hele dag al hangt de hitte tussen het beton op de campus. Hier en daar staan opblaaszwembaden op het gras of op een balkon. De Uilensteders doen er alles aan om hun hoofd koel te houden. 

Daar is de handhaving weer

De leden van Okeanos roepen bingonummers. Ondertussen klinkt er muziek uit de boxen. De handhaving komt nog even langs, is er geen geluidsoverlast? Maar alles gaat prima.

Zoals bij veel studentenactiviteiten wordt ook deze bingo omgetoverd tot een drankspelletje. De bewoners op de balkons moeten 3 slokken nemen als er een tiental op het balletje staat. Bij een bingo komt een van de huisgenoten naar beneden om de prijs op te halen. Zo’n ‘winnaar’ neemt niet ongestraft de prijs in ontvangst: je moet eerst ge-iced worden. Dat houdt in: huisgenoot op één knie, het nummer ‘Ice Ice Baby’ van Vanilla Ice staat op, en een fles Ice (smerig zoet drankje met 4 procent alcohol) moet in één teug worden leeggedronken terwijl iedereen joelt. Uw verslaggever had gelukkig een slechte bingokaart.

En de hoofdprijs? Genoeg ondertussen warm geworden Klokbier voor de hele eenheid.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.