Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Aanslag op universiteit in Kabul: minstens 19 doden

Er zijn zeker negentien doden en 22 gewonden gevallen bij een aanval op de grootste universiteit van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Gewapende mannen schoten op de campus om zich heen en lieten bommen ontploffen.

Afghaanse en Amerikaanse troepen zouden de drie daders inmiddels hebben uitgeschakeld, melden internationale media. Het gevecht zou urenlang hebben geduurd.

Volgens de New York Times waren er duizenden studenten op de campus, waar de coronarestricties de laatste maanden waren versoepeld. Er was een boekenbeurs gaande waar de Iraanse ambassadeur bij aanwezig zou zijn.

Niet opgeëist

De aanslag is nog niet opgeëist, maar de Taliban ontkennen betrokkenheid. De Amerikanen hebben een akkoord bereikt met de Taliban over het terugtrekken van troepen uit het land.

Maar er zijn meer terreurbewegingen actief in het land. Eind vorig maand was er een zelfmoordaanslag van terreurbeweging IS op een onderwijscentrum in Kabul, waarbij 24 mensen om het leven zijn gekomen, voor het merendeel scholieren.

Vorig jaar vielen bij een aanslag aan de universiteit acht doden. In 2016 kwam er dertien mensen om het leven bij een aanval op de Amerikaanse universiteit in Kabul.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.