Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Mirjam van Praag videoboodschap
Bestuur 23 maart 2020

VU-voorzitter roemt creativiteit in videoboodschap

De voorzitter van de Vrije Universiteit, Mirjam van Praag, spreekt in een videoboodschap op Instagram de studenten en medewerkers van de VU toe. “Echt veel respect.”

“Ik bewonder jullie creativiteit en jullie bevlogenheid”, zegt ze vanuit haar huiskamer. “Jullie vinden oplossingen voor samen werken, samen studeren, colleges en tentamens op afstand.” De VU-voorzitter spreekt van een bizarre tijd en stelt dat zij en haar bestuurscollega's Vinod Subramaniam en Marcel Nollen er zijn voor de mensen van de VU.

Digitaal koffie drinken

Ze looft ook de gemeenschapszin. “Terwijl de campus leeg en saai is, ontstaat er een boeiende digitale campus, waar het ook gezellig is. We appen, bellen, skypen, zoomen, we drinken zelfs koffie en sporten samen, digitaal. Ondanks onzekerheden en verdriet maakt deze rottige tijd ook iets moois los. Onze gemeenschap is sterker dan ooit. Echt veel respect.”

<

Marieke Kolkman
BEELD: Videostill Instagram

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.