Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-voorzitter roemt creativiteit in videoboodschap

De voorzitter van de Vrije Universiteit, Mirjam van Praag, spreekt in een videoboodschap op Instagram de studenten en medewerkers van de VU toe. “Echt veel respect.”

“Ik bewonder jullie creativiteit en jullie bevlogenheid”, zegt ze vanuit haar huiskamer. “Jullie vinden oplossingen voor samen werken, samen studeren, colleges en tentamens op afstand.” De VU-voorzitter spreekt van een bizarre tijd en stelt dat zij en haar bestuurscollega’s Vinod Subramaniam en Marcel Nollen er zijn voor de mensen van de VU.

Digitaal koffie drinken

Ze looft ook de gemeenschapszin. “Terwijl de campus leeg en saai is, ontstaat er een boeiende digitale campus, waar het ook gezellig is. We appen, bellen, skypen, zoomen, we drinken zelfs koffie en sporten samen, digitaal. Ondanks onzekerheden en verdriet maakt deze rottige tijd ook iets moois los. Onze gemeenschap is sterker dan ooit. Echt veel respect.”

<

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.