Superhelden en wetenschap: win twee vrijkaartjes voor de nieuwe Spider-manfilm!

NIEUWS

Wetenschap  29 april 2014

Superhelden en wetenschap: win twee vrijkaartjes voor de nieuwe Spider-manfilm!

Superhelden en wetenschap, dat zijn twee handen op één buik, dat weet iedereen. Spider-man, bijvoorbeeld, dankt zijn krachten aan een beet van een met radioactiviteit bestraalde spin en de Hulk zag het levenslicht na een test met een gammabom.

Dus. In de nieuwe Advalvas wordt de innige relatie tussen superhelden en de wetenschap belicht. Want het komt echt niet allemaal uit de dikke duim van de schrijvers, wat die superhelden allemaal overkomt. Dat de schurk Electro tegen muren op kan lopen, is wetenschappelijk verklaarbaar en ook in het universum van Spider-man moet er gehoorzaamd worden aan de wetten van Newton.

Miljoendollarvraag

Volgende week dinsdagavond, 6 mei, wordt er nóg dieper in de wetenschap van superhelden ingegaan tijdens een avondje in Pakhuis de Zwijger, met hoogleraar complexe dynamica Jan Bouwe van den Berg, striptekenaar Typex (van wie vorig jaar een alom bejubelde grafische roman over Rembrandt verscheen) en superheldoloog Peter Breedveld.

Van den Berg zal iets over patronen in de natuur vertellen en het publiek een wiskundig probleem voorleggen waarvan de oplossing een miljoen dollar opbrengt. Breedveld houdt een exposé over superhelden en Typex ontwerpt, samen met het publiek, een nieuwe superheld.

Zorg dat u daarbij bent! Plaatsen reserveren kan hier.

Noodlottige natuurwet

Vorige week verscheen tevens de nieuwe Spider-manfilm en daarvoor mag Advalvas drie keer twee vrijkaartjes weggeven!

Maar daar moet u wel wat voor doen! Lees dit artikel over wetenschap en superhelden en beantwoord deze vraag: welke natuurwet wordt Gwen Stacey, de vriendin van Spider-man, noodlottig in aflevering 121 van de stripreeks The Amazing Spider-man?

Mail uw antwoord naar de redactie en maak kans op twee vrijkaartjes voor de nieuwe Spider-manfilm!

 

Peter Breedveld
BEELD: Spider-Man and related characters and elements: TM & © 2014 Marvel. The Amazing Spider-Man 2, the Movie © 2014 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.
hits 2248

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties