Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten 21 september 2021

In quarantaine op Uilenstede: 'Elke dag leek wel een eeuwigheid te duren'

Studeren in het buitenland kan behoorlijk eenzaam zijn, helemaal als je letterlijk opgesloten zit door de coronamaatregelen in Nederland. Drie internationale VU-studenten vertellen over hun ervaringen in quarantaine.

Toen de Israëlische Lior Tabibi (24) twee jaar geleden naar Nederland kwam voor zijn studies filosofie en kunstmatige intelligentie, moest hij tien dagen in quarantaine doorbrengen. “Je kreeg een kamer, maar er was niemand die echt voor je zorgde. Het enige contact met de buitenwereld was online.” Er was geen enkele student die hem door die dagen heen hielp.

Om internationale studenten met eenzelfde ervaring te helpen, maakte Tabibi de Whatsappgroep Quarantined in Uilenstede aan, dit deed hij met samen met Maëleen Riochet. Studenten helpen elkaar daar met praktische zaken als het bestellen van verse groenten. Tabibi vindt het juist voor studenten van belang dat ze ervaren dat ze bij een gemeenschap horen.

Voelt echt oneerlijk

Veel buitenlandse studenten die recentelijk hier aankwamen vanuit een risicovol land, moesten vijf dagen in quarantaine doorbrengen. De Indiase Harsh Patil, student international business administration, arriveerde deze zomer in Uilenstede en vond dit ronduit frustrerend. “Je staat op het balkon en ziet dat iedereen zich buiten amuseert. Het voelt dan echt oneerlijk dat jij binnen moet blijven.”

Lees het hele verhaal op onze Engelstalige site.

Nour Khamis
BEELD: Roos van Leerdam

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.