Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 27 juni 2019

Onderwijscentrum van Gedrags- en Bewegingswetenschappen wordt gereorganiseerd

Het Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB), dat opleidingen en cursussen biedt voor onder andere docenten, sportpsychologen en senioren, wil reorganiseren. “Het mooie werk dat iedereen doet moet ook in de toekomst gedaan blijven worden”, zegt directeur Dominicus Kamsma.

Als het plan doorgaat, bestaat het onderwijsinstituut straks nog uit de VU Lerarenacademie, Learn! Academy (met onder andere het kwalificatieonderwijs voor academische docenten) en HOVO (VU vanaf 50). De hbo-master docent hoger gezondheidszorgonderwijs wordt overgeheveld naar het VUmc en de sportpoot van het centrum krijgt een andere plek binnen de faculteit. De huidige vijf teams worden gereorganiseerd tot drie.

Fusie ongedaan gemaakt

Met het afstoten van de sport- en zorgonderdelen wordt de fusie van het toenmalige Onderwijscentrum-VU met het expertisecentrum sport en zorg EXPOSZ van vier jaar geleden gedeeltelijk ongedaan gemaakt. Die fusie was een gevolg van het samengaan van de faculteiten Psychologie & Pedagogiek met Bewegingswetenschappen. “We merkten dat het onduidelijkheid opleverde dat we aan de ene kant dienstverlening bieden aan de hele VU en aan de andere kant onderwijsadvies geven en taken uitvoeren voor de faculteit zelf, bijvoorbeeld met de opleiding voor sportpsychologen en voor valorisatie”, aldus Kamsma.

Geld besparen

Volgens Kamsma is het doel van de reorganisatie niet om geld te besparen. Er zullen dan ook geen medewerkers ontslagen worden. Maar na een tegenvallend jaar vorig jaar, moeten er wel weer “zwarte cijfers” gehaald worden. “We hopen dat we met deze herstructurering en herpositionering, die we met elkaar samen hebben uitgedacht, robuust de toekomst ingaan.” 

Het college van bestuur van de VU heeft het reorganisatieplan dinsdag onderschreven. De ondernemingsraad zal zich er nog over buigen en na de zomer een reactie geven. 

Marieke Kolkman
BEELD: Mark Zamora via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.