Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Rector en decanen terug in schoolbanken

Een bijzonder klasje voor  Joyce Brouwer van het Onderwijscentrum-VU. Zij mocht de decanen en de rector vorige week een lesje leren. Deze bijzondere studenten kwamen bij elkaar voor een verkort BKO-traject, de basiskwalificatie onderwijs die alle docenten moeten halen.

Geen geklier

De groep gedroeg zich, volgens zeggen, keurig. Er werd niet stiekem met smartphones gespeeld of met propjes gegooid. Nee, men ging “welwillend en constructief met elkaar aan het werk.” Over twee weken volgt een tweede bijeenkomst.

Beoordeling

Daarna zal iedere deelnemer een college geven in het bovenfacultaire deel van het VU-honoursprogramma. Hiervan worden opnames gemaakt, die in kleine groepjes besproken zullen worden. Volgt er nog een tentamen? Dat niet, maar net als bij alle BKO-trajecten volgt  een beoordelingsgesprek met een facultaire tutor en een docent-opleider.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.