Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

cultuur
Cultuur 28 augustus 2013

Kunstenaars leren van de wetenschap

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) gaat samenwerken met de VU en de UvA. De AHK zal wetenschappelijk onderzoek inzetten bij de begeleiding van musici, dansers en theatermakers. Op 29 en 30 augustus laten zij op de internationale conferentie Managing Your Talents zien waartoe die samenwerking kan leiden. Pedagogische, biomedische en cognitieve wetenschappen kunnen het onderwijs aan en de begeleiding van kunstenaars namelijk versterken.

VU-sprekers 

De volgende VU-onderzoekers zullen spreken: hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over Cognitive reserve, music and sports, universitair hoofddocent neurowetenschappen Mariëtte Huizinga over ‘Succesfull (self-)study: the role of cognitive and socio-emotional development’ en ontwikkelingspsycholoog en bewegingswetenschapper Jacques van Rossum over ‘Monitoring overload in athletes and dancers.'

 

Win Castermans

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.