Koreanen houden van de VU

Internationalisering  16 januari 2014

Koreanen houden van de VU

Koreanen zijn dol op de VU. Dat is volgens dagblad Trouw te danken aan de enorme populariteit, onder Koreaanse christenen, van calvinistische kopstukken als Abraham Kuyper (de stichter van de VU) en Herman Bavinck.

Rector Wim van Vlastuin van het Hersteld Hervormd Seminarium aan de VU zegt in hetzelfde Trouw-artikel dat een promotie aan de VU status geeft in Korea.

Koreanenstop

Ook de Theologische Universiteit Apeldoorn en Theologische Universiteit Kampen mogen zich verheugen in de warme belangstelling van Koreanen. In Apeldoorn kunnen ze de toestroom zelfs niet meer aan en is er een stop ingesteld op het aantal promovendi uit Zuid-Korea.

"Ik zie Kuyper als mijn voorganger als theoloog", citeert Trouw Haemoo Yoo, hoogleraar systematische theologie aan de universiteit van Cheonan. "Hij wist iets heel specifieks Nederlands naar voren te brengen in zijn theologie. Een eigen identiteit is belangrijk. Ook in de theologie. Daaraan hebben we ook iets in mijn land."

Peter Breedveld
BEELD: Wikimedia Creative Commons