GroenLinks bepleit subsidie voor promovendinetwerk

Politiek  5 december 2017

GroenLinks bepleit subsidie voor promovendinetwerk

Het Promovendi Netwerk Nederland zou subsidie moeten krijgen om zijn werk goed te kunnen doen, vindt GroenLinks. Promovendi komen steeds meer onder druk te staan en lopen een hoog risico op depressie of burn-out.

Landelijke studentenorganisaties als de LSVb en het ISO krijgen van het ministerie van OCW jaarlijks 243 duizend euro op hun rekening gestort om de belangen van studenten te behartigen. Maar het PNN moet zijn eigen boontjes doppen.

Rechtspositie

Een kwalijke zaak, vindt GroenLinks. Promovendi bedrijven wetenschap op het allerhoogste niveau en hebben daarnaast ook allerlei onderwijstaken. “De druk op de beroepsgroep is enorm”, schrijft de partij in een persbericht, “en dus moet de rechtspositie van promovendi versterkt worden.”

Tweede Kamerlid Zihni Özdil gaat de minister deze week tijdens het begrotingsdebat oproepen ook het PNN te financieren. Op Twitter schrijft het netwerk blij te zijn met de steun van het Kamerlid: “Een sterkere positie van promovendi begint bij een goed toegeruste vertegenwoordigende organisatie.”

HOP/IS