demonstratie
Onderwijs 23 november 2018

Geen verplichte colleges op 14 december

Ook op de Vrije Universiteit hoeven studenten niet naar verplichte colleges te komen op vrijdag 14 december. Alle studenten en docenten kunnen naar Den Haag voor het protest van #woinactie.

“De colleges gaan wel door, maar de verplichte aanwezigheid vervalt”, meldt woordvoerder Wessel Agterhof. “Docenten die willen gaan demonstreren, vragen we om hun college te verplaatsen. En als ze op 14 december hun college wel laten doorgaan, vragen we ze een alternatieve collegedatum te prikken voor de studenten die naar het Malieveld gaan.”

Onmisbaar

Iets soortgelijks is bedacht voor tentamens. “We weten dat studenten het heel naar vinden als een tentamen wordt uitgesteld. Dus ook daarvoor moet er een alternatieve datum komen voor studenten die gaan demonstreren. En een docent die zelf gaat, moet voor een vervanger zorgen.”

Hoe het zit met andere medewerkers die naar Den Haag willen gaan en die op de VU onmisbaar zijn (“Denk aan de medewerkers van de telefoondienst; als daar niemand is, is dat een probleem”), wordt nog uitgezocht.

Bussen

VU-bestuurders Mirjam van Praag en Marjolein Jansen gaan ook naar het Malieveld. “Je zult ze geen spandoeken zien dragen, maar ze zijn er als steuntje in de rug voor medewerkers en studenten”, aldus Agterhof. De VU-tak van #woinactie heeft ook een budget van de VU gekregen om te zorgen dat iedereen die wil kan gaan protesteren. Daarvan zijn onder andere bussen geregeld om naar Den Haag te reizen.

Marieke Kolkman
BEELD: Chris Slupski via Unsplash

{ Lees de 1  reacties }

Door Paola Gori Giorgi op 23 november 2018

Vanaf de VU zullen er bussen naar de demonstratie op 14 december in Den Haag zijn. Opgeven?
Ook graag opgeven als je niet mee gaat met de bus, dan weten we hoeveel mensen we kunnen verwachten!