Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Wetenschap
& Onderwijs

Geen verplichte colleges op 14 december

Ook op de Vrije Universiteit hoeven studenten niet naar verplichte colleges te komen op vrijdag 14 december. Alle studenten en docenten kunnen naar Den Haag voor het protest van #woinactie.

“De colleges gaan wel door, maar de verplichte aanwezigheid vervalt”, meldt woordvoerder Wessel Agterhof. “Docenten die willen gaan demonstreren, vragen we om hun college te verplaatsen. En als ze op 14 december hun college wel laten doorgaan, vragen we ze een alternatieve collegedatum te prikken voor de studenten die naar het Malieveld gaan.”

Onmisbaar

Iets soortgelijks is bedacht voor tentamens. “We weten dat studenten het heel naar vinden als een tentamen wordt uitgesteld. Dus ook daarvoor moet er een alternatieve datum komen voor studenten die gaan demonstreren. En een docent die zelf gaat, moet voor een vervanger zorgen.”

Hoe het zit met andere medewerkers die naar Den Haag willen gaan en die op de VU onmisbaar zijn (“Denk aan de medewerkers van de telefoondienst; als daar niemand is, is dat een probleem”), wordt nog uitgezocht.

Bussen

VU-bestuurders Mirjam van Praag en Marjolein Jansen gaan ook naar het Malieveld. “Je zult ze geen spandoeken zien dragen, maar ze zijn er als steuntje in de rug voor medewerkers en studenten”, aldus Agterhof. De VU-tak van #woinactie heeft ook een budget van de VU gekregen om te zorgen dat iedereen die wil kan gaan protesteren. Daarvan zijn onder andere bussen geregeld om naar Den Haag te reizen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.