Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

Zesduizend euro schadevergoeding vanwege seksberichtjes docent

De Hogeschool Rotterdam had een studente die seksuele sms’jes kreeg van haar scriptiebegeleider beter moeten helpen, oordeelt de rechter. Ze krijgt zesduizend euro tegemoetkoming vanwege studievertraging.

Expliciete berichtjes

De Rotterdam Business School is tekortgeschoten in de begeleiding van de studente, meldt Profielen, het magazine van de Hogeschool Rotterdam. Na allerlei expliciete berichtjes van haar scriptiebegeleider stapte de studente naar de vertrouwenspersoon van de hogeschool en daarna naar de directie van de business school. Die wees een nieuwe begeleider toe en liet de oude een excuusbrief schrijven.

Studievertraging

Nogal minimaal, oordeelde de rechter deze week in kort geding. Zeker vier maanden vertraging zijn aan deze zaak te wijten. Dat komt volgens de rechtbank neer op zesduizend euro aan gederfde inkomsten.

 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.