Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Zandzakkenman solidair met ontslag-bedreigde medewerkers

De zandzakkenman bij de achteruitgang van het VU-hoofdgebouw, bij de mensa, heeft zich solidair verklaard met de VU-medewerkers die met ontslag worden bedreigd.

De man, een kunstwerk, staat er heel recalcitrant met het opschrift ‘Ontslag-bedreigd’ op zijn borst. Dat wordt steeds weggehaald, maar de Verontruste VU-medewerkers plakken het er steeds weer op, zo blijkt uit een bijdrage op hun Facebookpagina.

Spanningen lopen op

De spanningen lopen weer hoog op aan de VU, waar het college van bestuur nu aan het doorpakken is met de reorganisatie door medewerkers van de ondersteunende diensten brieven te sturen met de mededeling dat zij mogelijk boventallig worden verklaard. Vorige maand kregen in totaal tachtig medewerkers van de bibliotheek, het UC-IT en de Arbo- en milieudienst zo’n brief.

Daartegen is vorige week heftig geprotesteerd. De met ontslag bedreigde medewerkers liepen toen met net zo’n opschrift als de zandzakkenman op hun borst.

Definitieve beslissing

Het gaat vooralsnog om plannen in het kader van de reorganisatie, waarover nog een definitieve beslissing moet worden genomen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.