Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

Wouter Hamel pakt VU-aula in

Zijn geplande optredens in Moskou en Sint-Petersburg op 14 en 16 oktober heeft Wouter Hamel uitgesteld. Hij zegt zich in Rusland niet veilig te voelen nu homorechten daar zo onder druk staan. ‘Ik ben bang en niet in staat goed op te treden’, twitterde hij. Maar aan de VU voelt hij zich kiplekker. “Heerlijk om weer in Amsterdam te zijn!”, zegt hij aan het begin van de medewerkersvoorstelling. Hamels band is net terug uit Seoul en een dag later staan ze weer op de bühne. Catchy popsongs, jazzy nummers, stevige rockers, ballads en hier en daar een a capella lied; Hamel doet ze allemaal. Met het grootste gemak haalt zijn stem trefzeker uit, zowel naar de hoogte als de diepte. Van zijn soepele optreden krijg je goede zin. Voor wie maar in de verste verte iets van een herfstdepressie voelt aankomen, check Hamels agenda.

De volgende medewerkersvoorstelling is op donderdag 28 november: André Manuel en Geert Hautekiet.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.