Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Campus
& Cultuur

Wissel maandag je trui in voor een nieuwe

Extra dikke kleren zijn volgende week wel nodig, want de VU doet weer mee met de Warmetruiendag. Op vrijdag 5 februari gaat in alle VU-gebouwen de verwarming twee graden omlaag.

De Green Office VU grijpt de Warmetruiendag aan om de hele week evenementen over energieverbruik te organiseren. Zo is er dinsdag een rondleiding door het energiecentrum van de VU (dat gebouw op de campus met die hoge schoorsteen) en donderdag kun je ontbijten en meepraten over energie.

Extra trui

En vergeet maandag niet een extra trui mee te nemen. “Mensen kunnen hun trui inleveren in de centrale hal”, zegt Green Office-medewerker Adriaan van der Tang. “Later in de week krijgen ze daar een nieuwe trui voor terug. We willen daarmee de aandacht vestigen op dat je best een tweede trui aan kunt doen en de verwarming lager zetten om energie te besparen. En tweedehands kleding is toch ook populair.”

Behalve een nieuwe trui uitzoeken in de truienberg, kun je vrijdag in de kamer van de Green Office ook meedoen aan een breicursus. De Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland en wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.