Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 juni 2024

Campus
& Cultuur

Ted Neeley in de film Jesus Christ Superstar uit 1973

Win kaartjes voor Jesus Christ Superstar op de VU

Jesus Christ Superstar, de film, komt naar de VU. De Amerikaanse acteur Ted Neeley is erbij op vrijdag 16 december om vragen van het publiek te beantwoorden.

De zogenaamde rockopera Jesus Christ Superstar gaat natuurlijk over Jezus, maar inmiddels ook een beetje over Neeley zelf. De acteur speelde Jezus al in 1972, toen de oorspronkelijke Broadway-productie naar Los Angeles ging, en hij vertolkte de hoofdrol in de film uit 1973. Sindsdien heeft hij ontelbare keren en in verschillende producties op het podium gestaan als zoon van God.

Zelfs nu is Neeley nog Jezus – daarom is hij hier. De musical, met Neeley in de hoofdrol, is van december tot februari te zien in vijf theaters in Nederland en België, waaronder de Heineken Music Hall.

Verraad

Jesus Christ Superstar gaat over de laatste week van Jezus’ leven, met name door de ogen van zijn volgeling Judas. Die vindt dat Jezus te veel de aandacht op zichzelf vestigt en te weinig op het goeds dat hij doet, wat Judas er uiteindelijk toe zet om Jezus te verraden aan de Romeinen.

Op de VU krijgt het publiek de film te zien, ingebed in een middag over de theologie van de jezusfilm. Vooraf houdt theoloog Jan Krans daar een lezing over. Na afloop stelt de aankomende decaan van Godgeleerdheid Ruard Ganzevoort vragen aan Ted Neeley, en het publiek mag ook meedoen.

Prijsvraag

De prijsvraag luidt: welke hoofdrolspeler uit de film werd later pornoster? Onder de goede inzenders verloten we 2 x 2 vrijkaartjes voor de filmvertoning op de VU, op vrijdag 16 december om 12 uur in KC-07 in het hoofdgebouw.

Stuur je antwoord voor donderdag 8 december om 12:00 uur naar actie.advalvas@vu.nl. Let op: mail vanaf je VU-mailadres, zodat we weten dat je een student of medewerker van de VU bent.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.