Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Wetenschappers helpen pensioenfonds duurzamer te worden

In opdracht van de universiteiten gaan wetenschappelijke experts het beleggingsbeleid van pensioenfonds ABP kritisch volgen. Ze zullen tweemaal per jaar advies uitbrengen.

Vorige maand heeft universiteitenvereniging VSNU met het bestuur van het ABP overlegd over het weinig duurzame beleggingsbeleid van het pensioenfonds. Dat kreeg de afgelopen tijd kritiek, onder meer van de Young Academy en van Scientists4future.

Terechte oproep

Terecht, vindt VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg: “Universiteiten en wetenschappers zijn dagelijks bezig met de toekomst. Of het nu gaat om het opleiden van jonge mensen of het onderzoek doen naar maatschappelijke uitdagingen; wij willen een drijvende kracht van vooruitgang zijn.” 

Een van de afspraken met het ABP was dat de VSNU een wetenschappelijke commissie in het leven zou roepen die gevraagd en ongevraagd kan adviseren. Die commissie is nu benoemd en staat onder voorzitterschap van Dirk Schoenmaker, hoogleraar banking & finance van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.