Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden daalt

De werkloosheid onder jonge hoogopgeleiden is gedaald. De gevolgen van de economische crisis zijn nog zichtbaar, maar de situatie is nu vergelijkbaar met tien jaar geleden. 

In de maanden april, mei en juni was slechts 2,6 procent van de hbo’ers en academici tussen de 25 en 35 jaar werkloos. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het tweede kwartaal van 2015. Vorig jaar lag de werkloosheid in die maanden een procentpunt hoger.

Iets beter

Onder hoogopgeleiden tot 25 jaar, die nog maar net hun diploma hebben behaald, gaat het ook iets beter. Minder dan zes procent was in de maanden voor de zomervakantie werkloos en dat was in voorgaande jaren anders.

© HOP. Bron: CBS. 

Doorleren loont nog steeds op de arbeidsmarkt. Onder laagopgeleiden is de werkloosheid in die maanden meer dan vijf keer zo hoog: 13,4 procent. Middelbaar opgeleiden zaten er tussenin met een percentage van 7,2 procent. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.