Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

Weer twee nieuwe VU-bobo’s

Meer versch bloed aan de VU! Komende zaterdag wordt waarschijnlijk topambtenaar Wim Kuijken benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc. Kuijken neemt het stokje over van Cees Veerman, die per 1 januari vertrekt.

Ook het Bestuur van de VU-Vereniging krijgt een nieuwe leider, namelijk Willem Schoonen, nu nog hoofdredacteur van dagblad Trouw.

Dubbeltjes en kwartjes

De VU-Vereniging stamt nog uit de tijd dat de VU als ‘bijzondere universiteit’ zichzelf moest zien te bedruipen met de stuivers, dubbeltjes en kwartjes die gereformeerden in de zogenaamde VU-busjes stopten.

Nu is de VU-Vereniging een maatschappelijk netwerk voor iedereen die zich betrokken voelt bij de VU en het VUmc.

Maatschappelijke verbinding

Ze organiseert allerlei activiteiten via VU Connected en samen met VU en VUmc stelt ze meerjarenplannen op waarin wordt vastgelegd hoe wordt vormgeven aan de identiteit en de maatschappelijke verbinding van de VU en het VUmc.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.