Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Campus
& Cultuur

Weer potloodventer op Uilenstede

Uilenstede wordt weer geteisterd door een potloodventer. Vorige week werden drie studentes bij de brug bij het metrostation van de studentenwijk  rond half twaalf ’s avonds benaderd door een man die hen ‘onzedelijke voorstellen’ deed en zijn piemel liet zien. Dat meldt de wijkagent van Uilenstede, Fred Kuiper, op Twitter.

Begin dit jaar werd Uilenstede ook al geplaagd door twee potloodventers. Toen werd zelfs het tienjarige nichtje van een bewoonster niet gespaard. In de lift deed een van de vieze mannen zijn broek naar beneden om met zijn piemel te spelen. Die man, zonder bekende woon- en verblijfplaats, is op heterdaad betrapt.

Appetijtelijk ogende dames

De andere schennispleger hield zich bij voorkeur op in de bosjes aan de rand van de wijk, waar hij voorbijgangers de stuipen op het lijf joeg. Die is nooit op heterdaad betrapt, maar wel door Kuiper aangesproken tijdens zijn vaste routine. Daarna is ook van die man niets meer vernomen. 

Schennisplegers zijn er regelmatig op Uilenstede, aldus Kuiper. “Er wonen veel appetijtelijk ogende dames in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, en die zijn vaak nog frivool gekleed ook.” 

112 bellen

Kuiper roept mensen die geconfronteerd worden met de nieuwe schennispleger op om 112 te bellen. Het zou gaan om een donkere man in een donker trainingspak, met halflang haar en bakkebaarden. 

Over twee weken verschijnt de nieuwe Advalvas, de eerste van het nieuwe collegejaar, met daarin een portret van Uilenstede en een interview met de wijkagent.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.