Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Waar is dat ijsje? Hier is dat ijsje!

Hittestress! Het is 26 graden op de campus en nergens is een ijsje te vinden. Waar vorig jaar de mensa nog een rijk assortiment aan ijsco’s had, wordt er nu alleen maar kwark met cruesli verkocht. Bah, gezond. En vooral: niet koud genoeg.

De nieuwe cateraar Sodexo blijkt de ijsjes de das om gedaan te hebben. “We  willen een gezond assortiment bieden”, zegt een kok. “We verkopen ook geen snoeprepen meer.”

Op naar The Basket. Maar ook het eigen grand café stelt teleur. Daar zijn alleen piepkleine bekertjes Ben & Jerry’s voor 2,75 euro te koop. Lekker voor de liefhebber, maar zo’n toetje geeft niet echt een vakantiegevoel.

De verlossing komt in de vorm van een groepje medewerkers die op het grasveld  ijsjes aan het eten zijn. Waar ze die gevonden hebben? In het restaurant van het OZW-gebouw. Niet bij Zap & so op de begane grond, maar op de eerste verdieping, waar cateraar Cormet de baas is.  En zie daar: in een kleine diepvries liggen de verlangde Cornetto’s, Magnums en Raketten.  Kom nou maar op met die hittegolf.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.