Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU vindt potje om studenten het land uit te sturen

Acht studenten krijgen van de VU een speciale beurs voor een vervolgopleiding in het buitenland. Het gaat om studenten die buiten de boot vielen bij de toekenning van een beurs uit het VSB-fonds, maar voor wie toch nog een potje werd gevonden: van de Van Coeverden-Adriani Stichting.

“De VU beheert allerlei fondsen en legaten”, legt Ellen Mooijman van het International Office uit. “Dat is dus niet geld van de VU zelf, maar geld dat is geoormerkt voor speciale doeleinden.”

Vierduizend euro

“Dit jaar hadden we veel getalenteerde studenten die in aanmerking kwamen voor een VSB-beurs, maar helaas maar vijf beurzen om te vergeven. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om nog acht studenten naar het buitenland te kunnen sturen.”

Deze studenten krijgen een beurs van drieduizend euro voor een eenjarige, of vierduizend euro voor een tweejarige master-opleiding. Ze krijgen morgen, 12 juni om 13:30 uur, een oorkonde uitgereikt van de rector.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.