Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Süleyman Tosun, foto gebruikt met toestemming

VU-student Süleyman Tosun wint Echo Award

Süleyman Tosun, VU-student Law & Politics of International Security, heeft een Echo Award gekregen van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

De Echo Awards worden elk jaar uitgereikt aan studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden door hun ‘bovenmatige studieprestaties, ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting binnen de samenleving.’ Tosun en de drie andere winnaars,  student Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool Riiziane Golamun, student Geneeskunde aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum Priscilla Maria en UvA-student Biomedische Wetenschappen Moleculaire Neurosciences Marwa Ahmed, krijgen een een volledig verzorgde Summercourse aan de prestigieuze UCLA in Los Angeles, op diversiteitsgebied één van de voorbeelden voor de VU.

Erkenning

De ECHO Awards zijn een initiatief van Echo, Expertisecentrum diversiteitsbeleid, om gelijke kansen voor studenten met een diverse achtergrond te creëren en bij te dragen aan een dialoog ‘die de maatschappelijke uitdagingen erkent en de kracht van diversiteit illustreert’. Tosun is winnaar van de Loyens & Loeff Law & Tax Award, één van de vier categorieën van de Echo Award, tegekend door het advocatenkantoor Loyens & Loeff, één van de sponsors van de Echo Award.

Over zijn nominatie zegt Tosun op de website van Loyens & Loeff dat hij die ziet als een vorm van erkenning. ‘Door deze nominatie maak ik voor het eerst mee hoe anderen dezelfde problemen ervaren zoals tegen heilige huisjes schoppen, harde discussies aangaan en het gevoel hebben je constant te moeten bewijzen zonder je identiteit los te laten.’

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.