Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

VU pronkt met topwetenschappers

Rector magnificus Lex Bouter is trots op de topwetenschappers van de VU, maar dat is de VU op al haar wetenschappers.

Bouter zei dit in zijn speech bij de opening van de tentoonstelling Het begon met een idee op 5 september. De tentoonstelling bestaat uit elf fotoborden van topwetenschappers en een daaraan gekoppelde site met filmpjes en interviews.

Bouter onthulde het fotobord van natuurkundige Davide Iannuzzi op het campusplein bij eetcafé The Basket. De andere borden zijn voor wiskundige Jan Bouwe van den Berg, filosoof Arianna Betti, psycholoog Dorret Boomsma, informaticus Herbert Bos, biofysicus Rienk van Grondelle, natuurkundige Davide Iannuzzi, kinderneuroloog Marjo van der Knaap, neuropsycholoog Lydia Krabbendam, econoom Peter Nijkamp, taalkundige Piek Vossen en rechtsgeleerde Sarah van Walsum.

De tentoonstelling en site blijven staan tot volgend voorjaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.