Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

VU-orkest speelt Mahler

Het VU-orkest speelt de zesde symfonie van Mahler. Aanstaande zondag in Haarlem en maandag in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het januariconcert is al een jarenlange traditie van het VU orkest. Vaak speelt het orkest onder leiding van Daan Admiraal en grotendeels bestaande uit studenten, een bekend muziekstuk.

Sensationele symfonie

Dit jaar dus de zesde symfonie van Mahler. Die symfonie staat bekend onder de naam De Tragische. De eerste uitvoering vond plaats in 1906 onder leiding van Mahler zelf. Volgens de componist brengt het muziekstuk “enige mysteries met zich mee”. Volgens kenners is het een onheilspellend werk. Maar ook een overweldigende en sensationele symfonie.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.