Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-orkest speelt in het Concertgebouw

 

Het VU-orkest (1962) sluit haar lustrumjaar af met een Frans winterprogramma in het Concertgebouw. Je hoort onder meer Ravels pianoconcert voor de linkerhand (1932). Dat zal worden uitgevoerd door de jonge, zeer talentvolle pianist Thomas Beijer, van wie dit concert een van de favorieten is. Ravel schreef dit pianoconcert voor de pianist Wittgenstein, die tijdens zijn militaire dienst in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterhand verloor. Door de ingenieuze compositiestijl van Ravel is nauwelijks te horen dat de pianist slechts met één hand speelt.

Onder leiding van Daan Admiraal worden ook werken van Francis Poulenc, Olivier Messiaen en Arthur Honegger uitgevoerd. Je kunt erbij zijn! Voor het concert op maandagavond 28 januari (aanvang 20.15 uur) zijn nog kaarten verkrijgbaar bij het Concertgebouw of klik hier

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.