Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Campus
& Cultuur

VU niet blij met academisch café De Verrekijker

De ruimte naast de Spar wordt sinds vanochtend vroeg bezet door aanhangers van De Nieuwe Universiteit VU. De universiteit is op de hoogte van de actie, maar wil inhoudelijk nog niet heel veel kwijt. “We vinden het netjes om eerst met de studenten te gaan praten”, aldus VU-woordvoerder Aukje Schep.

Leegstaande ruimte

Hoewel de bezetters de al twee jaar leegstaande ruimte een bestemming willen geven – door het te gebruiken als academische café De Verrekijker – is Schep niet blij dat de studenten zomaar een ruimte bezetten. Maar ook hier wil de VU nog niet veel over zeggen. “De beveiliging is inmiddels langs geweest en iemand van huisvesting. Zelf gaan we vandaag nog met ze in gesprek.”

Standpunten

Schep verwacht niet dat de VU verrast zal worden door de standpunten van de bezetters. “Het zijn studenten uit dezelfde groep die al gesprekken heeft gehad met het college van bestuur. Dus we weten wel wat ze willen.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.