Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
1 maart 2024

Campus
& Cultuur

VU minst duurzame universiteit van Nederland

Verhip, wij dachten altijd aan één van de duurzaamste universiteiten van Nederland te werken. Rentmeesterschap en zo, en er hangt zelfs een bord in de D-vleugel van het hoofdgebouw, op de eerste verdieping: ‘Fairtrade Universiteit’.

Maar de VU blijkt dus onderaan het lijstje duurzame universiteiten te bungelen dat is opgesteld door studentennetwerk ‘Morgen‘.

Niet eens brons

Morgen onderzocht onder andere  CO2-uitstoot, duurzame investeringen en duurzaamheid in het hele onderzoeks- en onderwijsprogramma van universiteiten en hogescholen. 

Wageningen Universiteit kreeg op dat gebied ‘goud’ toegekend, maar de VU niet eens ‘brons’! 

Tony Chocolonely

We hadden het kunnen weten. Toen we onlangs in het VU-restaurant vroegen waar de Tony Chocolonely-repen gebleven waren, kregen we te verstaan dat die uit het assortiment waren gehaald wegens ‘ongezond’.

Terwijl er wel gewoon Mars-repen lagen!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.